Inspirálódj saját magadtól!

A nem csak hobbyból fotókat készítő ember gyakran elérkezik egy-egy olyan időszakhoz, amikor úgy érzi nem tud megújulni, hogy elfáradt, hogy nem mozgatja annyira meg egy-egy téma. 
Inspirálódj saját magadtól!

Az alapvető oka ennek az a belső inspiráció vesztés, ami velejárója a profi fotósok világának. Sok lehetőség van arra, hogy fenn tarsd a lelkesedést, az inspirációd, hogy megújuló energiaforrsáként táplálja a mindennapokat, de erre mindekinek magának kell rátalálnia. Érdemes kipróbálni sok mindent. Nyilván a legfontosabb a kellő pihenés, az utazás, a mással foglalkozás egy ideig, de ezek a dolgok szakmailag nem segítenek hosszú távon azokon, akik nem csak magán célból veszik kézbe a kamerát.





Az olyanok mint mi akkor is fotós szemmel nézik a világot amikor egyáltalán nincs náluk gép, amikor utaznak, amikor pihennek vagy amikor egyszerűen mást csinálnak. Éppen ezért nekünk az olyan projekt fotózások szoktak segíteni, amikor nincs megrendelő a képek mögött, amikor nincs határidő az utómunkára, amikor együtt lehetünk egy hosszú szezon után és beszélhetünk a tervekről, adhatunk egymásnak ötleteket vagy egyszerűen csak nézhetjük ahogy a másik elkészit egy egy képet. Sokat dob a hangulatomon nekem személy szerint az amikor nem szerepel a dolgoban a KELL szó.




Ezért iktatunk be időszakonként olyan napot, amikor kötöttség nélkül találkozunk, beszélgetünk, rendszerint jókat eszünk, kávézunk és persze, amint valakit kamera elé tudunk rángatni fotózunk. Az egyik ilyen alkalom volt egy március végi nap, amikor a Premiumfotosok.hu csapatából Tamás Krisztián Arnold és Én (Csiger), valamint külsősként Máté és Petra is csatlakoztak egy laza délutáni naphoz a Balaton partján. Petra mint fotós érkezett, de mint modell folytatta kérésünkre, így adta magát a dolog, hogy kipróbáljuk




Máté új Godox AD600B mobil stúdió vakuját amit a Mikrosatnál vásárolt nemrég, valamint Arnold egyik új szerzeményét, egy Fuji XT-1-es MILC gépét is, de ezekről bővebben itt írtunk: „Kipróbáltunk ezt azt” Az inspirálódásnak ez a fajta módja azért hasznos, mert nincs benne kényszer, mindenki azt fotózhat amit akar, és elő tudja magából hozni azt a fajta lelkes „kezdőt” aki csak és kizárólag a fotózás öröméért csinálta az egészet és nem az eredményért, vagy bármilyen anyagi haszonért.



Nem is gondolnák sokan, hogy ez mennyire fel tudja tölteni az embert. Több hasonlót tervezünk majd a közel jövőben, amit ha lesz rá módunk hasonlóan megosztunk veletek. Mindanyian egyetértettünk abban, hogy hogyan lehet a legjobban átadni egy ilyen nap hangulatát. Filmen keresztül. Tamás így inkább filmezésre használta a gépet és előkerült egy táskából egy Gopro karma drone is, ha már ugyis technikáztunk kicsit. (Tamás weboldala)

Szerintünk sikerült egy jó hangulat filmet csinálni, nézzétek meg itt:

 

first inspiration day - premiumfotosok.hu from Don Tomasso on Vimeo.

 

Oszd meg:

Newsletter